Reikės:
120 ml šilto vandens,
0,5 v. š. sausųjų mielių,
1 v. š. cukraus,
1,5 v. š. kambario temperatūros pieno,
1 paplakto kambario temperatūros kiaušinio,
1 a. š. druskos,
500 ml miltų.
Darbo eiga:
Mielių miltukus sumaišome su cukrumi ir užpilame šiltu vandeniu, kelias minutes palaukiame, kol suputos. Supilame pieną, paplaktą kiaušinį ir beriame druskos. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Užminkome minkštą vientisą tešlos rutulį, dedame jį į riebalais pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir gerą valandą laukiame, kol tešla padvigubės.
Iškilusią tešlą perminkome ir padalijame į 10–16 mažų rutuliukų. Juos apdengiame švariu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų, ir dar 15 minučių pakildiname.
Keptuvę gerai įkaitiname ir iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės. Jei reikia, švelniai patepame keptuvę sviestu (aš kepu sausoje keptuvėje). Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočiojame į blynelį ir kepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Skanaus!