20×20 cm kepimo formai:
Pyrago tešlai:
250 g miltų
125 g rudojo cukraus
125 g maltų migdolų
250 g sviesto (šalto)
1½ šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
350 g agrastų
85 g cukraus
Pabarstyti:
50 g migdolų (dribsnių)
2 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
- Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kvadratinę kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
- Sviestą, miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir rudąjį cukrų pirštais trinkite, kol susidarys trupiniai (arba viską susmulkinkite maisto smulkintuvu-kombainu).
- Dėkite trupinių masę į pyrago formą ir spausdami suformuokite kraštus, dugną. Nesunaudokite visų trupinių, pasilikite šiek tiek pyrago viršui.
- Į agrastus suberkite 85 g cukraus, išmaišykite ir sudėkite į formą.
- Užbarstykite likusius trupinius ir migdolų dribsnius ant agrastų. Užbarstykite 2 šaukštus cukraus ant pyrago viršaus.
- Kepkite nuo 50 minučių iki 1 valandos, kol agrastai pradės šiek tiek burbuliuoti kraštuose. Palikite atvėsti ant grotelių prieš pjaustydami.