Pradinis / Receptai / Agrastų ir migdolų pyragas

Agrastų ir migdolų pyragas

20×20 cm kepimo formai:

Pyrago tešlai:

250 g miltų
125 g rudojo cukraus
125 g maltų migdolų
250 g sviesto (šalto)
1½ šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

350 g agrastų
85 g cukraus

Pabarstyti:

50 g migdolų (dribsnių)
2 šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kvadratinę kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Sviestą, miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir rudąjį cukrų pirštais trinkite, kol susidarys trupiniai (arba viską susmulkinkite maisto smulkintuvu-kombainu).
  3. Dėkite trupinių masę į pyrago formą ir spausdami suformuokite kraštus, dugną. Nesunaudokite visų trupinių, pasilikite šiek tiek pyrago viršui.
  4. Į agrastus suberkite 85 g cukraus, išmaišykite ir sudėkite į formą.
  5. Užbarstykite likusius trupinius ir migdolų dribsnius ant agrastų. Užbarstykite 2 šaukštus cukraus ant pyrago viršaus.
  6. Kepkite nuo 50 minučių iki 1 valandos, kol agrastai pradės šiek tiek burbuliuoti kraštuose. Palikite atvėsti ant grotelių prieš pjaustydami.

www.bakingsecrets.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top