¼ stiklinės (35 g) miltų
2 v. š. avižinių dribsnių
2 v. š. rudojo cukraus
2 a. š. aguonų
¼ a. š. cinamono arba kardamono
žiupsnelio druskos
2 v. š. sviesto (kambario temperatūros)
Pyragui:
1½ stiklinės (210 g) miltų
1½ a. š. kepimo miltelių
2 v. š. aguonų
½ a. š. druskos
¾ stiklinės (150 g) cukraus
1 citrinos žievelės (tarkuotos)
½ stiklinės (125 ml) aliejaus
3 didelių kiaušinių (kambario temperatūros)
1 stiklinės (225 g) natūralaus jogurto
2 v. š. citrinų sulčių
1½ stiklinės (210 g) vyšnių (šviežių arba šaldytų)
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Ištepti riebalais 23 cm pailgą kekso formą, pabarstyti miltais.
Sumaišyti dubenėlyje ¼ stiklinės miltų, avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, aguonas, cinamoną ir druską. Sudėti sviestą, pirštais trinti, kol susidarys smulkūs trupiniai.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų ir citrinos žievelę. Įmaišyti aliejų, kiaušinius, jogurtą ir citrinų sultis. Išplakti kartu. Sudėti miltų mišinį, išmaišyti, kol viskas susimaišys. Įmaišyti pusę vyšnių ir perkelti tešlą į kepimo formą.
Likusias vyšnias išdėlioti ant viršaus ir užbarstyti paruoštais trupiniais. Kepti, kol viršus bus rudai auksinės spalvos, apie 45–50 minučių (tikrinti mediniu iešmeliu).
Atvėsinti ant metalinių grotelių.
Gerai suvyniojus šį pyragą galima laikyti kambario temperatūroje iki 3 dienų.