Pradinis / Receptai / Avietinis tortas

Avietinis tortas

Citrininiam biskvitui reikės:

100 g sviesto,
200 g cukraus,
1 v. š. smulkiai tarkuotos citrinų žievelės,
2 v. š. citrinų sulčių,
4 kiaušinių,
1 a. š. vanilinio cukraus ar trupučio vanilės esencijos,
250 ml pieno,
300 g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
100 ml avietinio likerio biskvitui apšlakstyti.

Avietiniam kremui reikės:

200 ml plakamosios grietinėlės,
250 g (maždaug 1 stiklinė) šviežių ar šaldytų aviečių,
90 g cukraus,
1 v. š. citrinų sulčių.

Gaminimo eiga:

Sviestą išlydome, sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ar vanilės esencija, žiupsneliu druskos, citrinos žievele ir sultimis, kiaušinių tryniais (baltymus sudedame į atskirą sausą indą ir plakame iki standumo). Viską plakame, kol cukrus ištirpsta.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įmaišome į tešlą. Pilame pieną, vėl gerai išmaišome. Galiausiai supilame plaktus kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišome.

Masę padalijame į tris dalis ir kiekvieną dalį atskirai kepame 190 °C temperatūros orkaitėje kepimo popieriumi išklotoje (nebūtinai, bet bus lengviau išimti) išardomoje skardoje (apie 25 cm skersmens) 20 min. Jei turite kelias skardas, visus biskvitus galite kepti vienu metu, jei ne, kepkite po vieną.

Iškepusius biskvitus apšlakstome likeriu ir paliekame šiek tiek atvėsti. Pasiruošiame avietinį kremą.

Grietinėlę kartu su cukrumi ir citrinos sultimis išplakame iki standumo, sudedame avietes ir lengvai sumaišome. Kremą padalijame į tris dalis ir sutepame juo iškepusius biskvitus.

Suteptą tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Skanaus!

http://www.isbandytireceptai.com/

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top