Reikės:
500 g kiaulienos kumpio
2 šaukštų sezamų sėklų
2 raudonųjų svogūnų
ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų
3 česnako skiltelių
3 šaukštų aliejaus
1 morkos
2 šaukštų krakmolo
1 raudonos saldžiosios paprikos
1 šaukšto sojų padažo
2 šaukštelių pomidorų pastos
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
paprikos miltelių pagal skonį
kario miltelių pagal skonį
imbiero miltelių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite juostelėmis, pabarstykite krakmolu ir kepkite puode, kol apskrus.
Morką, papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais.
Sojų padažą sumaišykite su pomidorų pasta, įdėkite druskos, pipirų, paprikos, imbiero ir kario miltelių. Supilkite į mėsą ir įpilkite 0,5 litro vandens arba sultinio. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Kai mėsa suminkštės, keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite smulkintą česnaką ir daržoves, kol jos lengvai paruduos, ir sudėkite prie kiaulienos.
Viską kartu patroškinkite apie 5 minutes. Patiekite troškinį su ryžiais, apibarstytą sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
„Iki“ receptas