
Pyrago pagrindui reikės:
150 g visų grūdo dalių miltų
šiek tiek druskos
2 šaukštų rudojo cukraus
100 g sviesto
2 šaukštų šalto vandens
Įdarui reikės:
2 bananų
3 šaukštų žemės riešutų sviesto
400 g tepamo varškės sūrio
100 g grietinės
3 kiaušinių
75 g rudojo cukraus
1 šaukšto visų grūdo dalių miltų
2 šaukštų žemės riešutų
Aptepti reikės:
3 šaukštų žemės riešutų sviesto
Gaminimo eiga:
Paruoškite pagrindą. Sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Įdėkite sviesto ir įpilkite vandens. Viską maišykite iki vientisos tešlos. Rankomis suformuokite tešlos rutulį. Padėkite tešlą į šaldytuvą bent 20 minučių.
Atvėsusią tešlą iškočiokite ir klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pirštais prispauskite tešlą prie dugno ir šonų.
Paruoškite įdarą. Bananą supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant pyrago pagrindo. Ant bananų atsargiai užtepkite žemės riešutų sviestą.
Išplakite kambario temperatūros varškės sūrį, grietinę, kiaušinius, cukrų ir miltus. Supilkite masę ant žemės riešutų sviesto sluoksnio ir pabarstykite žemės riešutais.
Kepkite 180 °C orkaitėje 40–45 minutes. Leiskite palengva atvėsti ir išimkite iš formos.
Prieš patiekdami aptepkite pyragą žemės riešutų sviestu, galite pabarstyti riešutais.