Pradinis / Receptai / Bananų ir avižinių dribsnių apkepas

Bananų ir avižinių dribsnių apkepas

Reikės:

3–4 didelių prinokusių bananų
2½ puodelio stambių avižinių dribsnių
100 g smulkintų graikinių riešutų
2 puodelių pieno
⅓ puodelio rudojo arba kitokio cukraus
2 didelių kiaušinių
½ šaukštelio druskos
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio cinamono
¼ šaukštelio malto muskato riešuto

Gaminimo eiga:  

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Gerai sutrinkite bananus šakute. Sudėkite sutrintus bananus į didelį dubenį kartu su cukrumi, kiaušiniais, druska, vanile, kepimo milteliais, cinamonu ir muskato riešutu. Gerai išplakite.

Supilkite pieną ir vėl plakite, kol visi komponentai susijungs. Galiausiai įmaišykite avižinius dribsnius ir smulkintus graikinius riešutus.

Avižų mišinį supilkite į 24×24 cm dydžio kepimo indą ir įkaitintoje orkaitėje kepkite 45 minutes arba kol viršus ir kraštai taps auksinės spalvos.

Patiekite šiltą arba laikykite šaldytuve ir mėgaukitės šaltu.

„Rimi“ receptas

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top