Reikės:
1 kg miltų
½ stiklinės vandens
½ stiklinės aliejaus
1 kiaušinio baltymo
25 g mielių
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio cukraus
Gaminimo eiga:
Mieles užpilkite cukrumi ir palaikykite šiltai, kol jos iškils. Miltus sumaišykite su druska ir šiltu vandeniu, supilkite pakilusias mieles, aliejų. Gerai suminkę tešlą, leiskite jai pakilti, vėliau formuokite kumščio dydžio beigelius su skyle. Leiskite jiems pakilti apie 30 minučių.
Prieš kepdami beigelius kelias sekundes pavirinkite verdančiame vandenyje, patepkite plaktu kiaušinio baltymu ir papuoškite norimais priedais (aguonomis, sezamų sėklomis, smulkintais riešutais). Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Iškepusius beigelius dar šiltus perpjaukite skersai ir gardinkite mėgstamais pagardais.