Pradinis / Receptai / Brandintas šventinis pyragas

Brandintas šventinis pyragas

Pexels nuotr.

Reikės:

150 g miltų
saujelės džiovintų vyšnių
apelsino žievelės
žaliosios citrinos žievelės
150 ml brendžio
100 g rudojo cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio cinamono
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
70 g džiovintų datulių
70 g džiovintų figų
70 g džiovintų spanguolių
100 ml apelsinų sulčių
2 šaukštų citrinos sulčių
150 g sviesto
100 g migdolų miltų
saujelės smulkintų migdolų
1 šaukštelio sodos
½ šaukštelio druskos
4 kiaušinių

Gaminimo eiga:

Į nedidelį puodą suberkite džiovintus vaisius (spanguoles, vyšnias, datules ir figas), supilkite citrinos, apelsinų sultis ir brendį. Kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies ir dėkite sviestą bei rudąjį cukrų. Viską lengvai išmaišykite, leiskite užvirti ir virkite kelias minutes. Baigę atidėkite į šalį.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Naudodami sietelį į dubenį suberkite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną. Išmaišykite sausus ingredientus ir pilkite vanilės ekstraktą, dėkite citrusinių vaisių žieveles, susmulkintus migdolus. Supilkite lengvai suplaktus kiaušinius. Maišydami palengva pilkite anksčiau paruoštą bei atvėsusį vaisių, sviesto, cukraus ir brendžio mišinį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Pyrago tešlą sudėkite į kepimo formą ir kepkite 45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku padarykite keletą skylučių ir ant pyrago užpilkite 2 šaukštus brendžio, palikite dar porai valandų pastovėti. Tuomet pyragą įvyniokite į kepimo popierių, nepalikdami plyšių, ir dėkite į sandarų indą arba dar apvyniokite folija. Šitaip pyragą galima laikyti kelis mėnesius – kartą per savaitę jį reikia išvynioti, užpilti kelis šaukštus brendžio ir vėl sandariai suvynioti. 

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top