4 asmenims:
4 plonų kiaulienos šoninės gabaliukų
1 nemažo brokolinio kopūsto
svogūnų laiškų
2 šaukštų džiovintų spanguolių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų ryžių acto
1 šaukšto medaus
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
¼ šaukštelio druskos
1 šaukšto smulkintų pistacijų riešutų (galima dėti ir sūdytus žemės riešutus)
Gaminimo eiga:
Šoninę susmulkinkite plonomis juostelėmis ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.
Brokolinį kopūstą išskirstykite mažais žiedynais ir pavirkite kelias minutes sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu, kad išlaikytų žalią spalvą. Nuvarvinkite.
Į dubenį sudėkite brokolinį kopūstą, suberkite spanguoles, smulkintus svogūnų laiškus, riešutus, apskrudusius šoninės gabaliukus.
Dubenėlyje išmaišykite aliejų, actą, medų, berkite druską ir pipirus. Šiuo padažu apliekite salotas. Tiekite iš karto.