Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Bulguro kruopų salotos su avinžirniais ir spanguolėmis
Receptai

Bulguro kruopų salotos su avinžirniais ir spanguolėmis

ATNAUJINTA:17 lapkričio, 2023Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Greitai pagaminamos skanios salotos, kurias galite pasiruošti į darbą pietums ar lengvai vakarienei.

2 porcijoms:

100 g bulguro kruopų
240 g konservuotų ar virtų avinžirnių
20 g džiovintų spanguolių
20 g džiovintų razinų
2 morkų
1 skiltelės česnako
citrinos sulčių
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite morkas ir kepkite keletą minučių, kol morkos šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę ir kepkite dar apie 30 sekundžių. Palikite atvėsti.

Bulguro kruopas suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5–7 min., supilkite į sietelį ir palikite atvėsti.

Į dubenį sudėkite kruopas, avinžirnius, spanguoles, razinas, keptas morkas, pagal skonį įpilkite citrinų sulčių, suberkite petražoles, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

http://oditele.blogspot.com

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisKepta vištos krūtinėlė (marinuota citrinų ir medaus marinate)
Kitas straipsnis Europos čempionas Danas Rapšys atskleidė, kokių malonumų teko atsisakyti dėl sporto

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.