Reikės:
- 8 puodelių plonais griežinėliais supjaustytų bulvių
- 2 puodelių kubeliais supjaustyto virto kumpio arba dešros
- ¼ puodelio sviesto
- 2 puodelių pieno
- 1 puodelio grietinės
- 2 puodelių smulkinto kietojo sūrio
- 1 puodelio grybų sultinio iš kubelio
- ¼ puodelio miltų
- 1 svogūno
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio džiovintų petražolių
- ½ šaukštelio džiovintų čiobrelių
- ½ šaukštelio pipirų
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūnus: kepkite ir maišykite, kol suminkštės. Įmaišykite miltus ir prieskonius, pamažu supilkite pieną. Nuolat maišydami užvirinkite. Virkite ir maišykite 2 minutes arba kol masė sutirštės, supilkite sultinį. Nuimkite nuo kaitlentės, tada įmaišykite grietinę.
Į riebalais išteptą kepimo indą sudėkite po pusę šių produktų: bulvių, kumpio, sūrio ir padažo. Sluoksnius pakartokite.
Kepkite uždengę 30 minučių, o paskui neuždengtą dar 40–50 minučių arba kol bulvės suminkštės.