Reikės:
500 g su lupena virtų bulvių,
8 kiaušinių,
75 g sūrio,
70 g kumpio (keičiau dešrelėmis),
1 svogūno,
5 valg. š. maltų džiūvėsėlių,
petražolių (keičiau česnakų laiškais),
druskos.
Gaminimas:
Nulupkite virtas bulves ir sumalkite mėsmale.
Smulkiai supjaustykite kumpį, 6 kietai virtus kiaušinius, petražoles. Sudėkite į bulvių masę kartu su burokine tarka sutarkuotu sūriu, išplaktais 2 kiaušiniais ir pakepintu svogūnu. Pagardinkite druska ir viską gerai išminkykite.
Formuokite norimo dydžio kotletukus. Apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje.
Patiekite su mėgstamu padažu ar grietine.
Pastaba. Nedarykite plonų kotletukų, nes dėl sūrio jie patyžta. Galite įberti šiek tiek krakmolo, jei matysite, kad bulvės nėra labai krakmolingos ir masė išeina skystoka.