Reikės:
5 vidutinio dydžio bulvių,
1 kiaušinio,
2 šaukštų miltų,
druskos, pipirų pagal skonį,
4 plonai supjaustytų šaltai rūkytos šoninės riekelių,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
kelių vyšninių pomidorų.
Gaminimas:
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Rankomis gerai nuspaudžiame skystį. Įmušame kiaušinį, beriame miltų, druskos, pipirų ir viską išmaišome. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir iš masės formuojame didelį blyną (naudojau nedidelę keptuvę, kad būtų patogu apversti). Apkepiname iš abiejų pusių.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame blyną.
Plonai pjaustytą šoninę apskrudiname sausoje keptuvėje. Sudedame ant servetėlės, kad riebalai susigertų.
Pomidorus perpjauname per pusę.
Šoninę, pomidorus, sūrį sudedame ant blyno ir kišame į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C. Kepame maždaug 10−15 min., kol sūris išsilydo.
Skanu su kefyru, galima pakepinti ir ant viršaus uždėti grybų.
https://www.facebook.com/sokissupuodais/?fref=ts