Reikės:
1 kg šviežių bulvių
200 g karštai rūkytos lašišos
4 virtų kiaušinių
1 v. š. kaparėlių
1 v. š. smulkinto laiškinio česnako
1 citrinos sulčių
⅓ puodelio alyvuogių aliejaus
2 v. š. garstyčių
1 česnako
50 g mėgstamų salotų lapų
druskos ir pipirų (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
Iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, garstyčių, traiškyto česnako ir prieskonių paruoškite padažą. Bulves nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Sudėkite bulves į kepimo indą, aptepkite jas dalimi padažo ir kepkite 20 minučių. Jei reikia, aptepkite bulves didesniu kiekiu padažo ir kepkite dar 20 minučių. Išimkite bulves iš orkaitės ir kiekvieną bulvę lengvai suspauskite šakute.
Lėkštėje išdėliokite salotas, bulves, karštai rūkytą lašišą. Kiaušinius nulupkite ir smulkiai supjaustytus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus užberkite laiškinių česnakų ir kaparėlių, užpilkite likusį padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
„Maximos receptas“