Pradinis / Receptai / Cinamoninis pyragas „Sūkurys“

Cinamoninis pyragas „Sūkurys“

Per Velykas išsikepkite cinamoninį pyragą „Sūkurys“. Galėsite jį linksmai išvynioti drauge su šeima. Švelnaus skonio, minkštas, su cinamono įdaru  – abejingų nepaliks.

Tešlai reikės:

118 ml šilto vandens
7 g sausų mielių
50 g + 5 g cukraus
120 ml pieno
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
1 a. š. druskos
480 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g lydyto sviesto (atvėsinto)

Cukraus įdarui reikės:

75 g minkšto sviesto
50 g baltojo cukraus
50 g rudojo cukraus
1 v. š. cinamono
žiupsnelio druskos

Kreminio sūrio glajui reikės:

110 g kreminio sūrio
50 g minkšto sviesto
250 g cukraus
žiupsnelio druskos
spalvotų pabarstukų (pasirinktinai)

Gaminimo eiga:

Į plakiklio dubenį supilkite vandenį, suberkite sausas mieles, įdėkite šiek tiek cukraus, palaikykite apie 5–10 min., kad mielės suaktyvėtų. Į suputojusią masę supilkite pieną, kiaušinius, lydytą sviestą, suberkite likusį cukrų, druską. Išmaišykite.

Į skystą masę suberkite ¾ miltų ir maišykite tešlą lėtu režimu apie 5–6 min., kol ji taps vientisa.

Sudėkite likusius miltus, padidinkite plakiklio galingumą iki vidutinio ir minkykite tešlą, kol ji nebelips prie puodo sienelių. Suminkytą tešlą perkelkite į trupučiu aliejaus išteptą dubenį, apdenkite plėvele (su oro tarpu) ir kildinkite tešlą apie 1,5 val.

Tada išmuškite orą iš pakilusios tešlos. Pamiltuokite paviršių, iškočiokite keturkampio formos lakštą. Ištepkite tešlą minkštu sviestu, pabarstykite cinamonu, cukrumi, druska.

Supjaustykite iškočiotą tešlą ilgomis maždaug 5 cm pločio juostelėmis. Vieną iš jų susukite į cinamoninį suktuką. Įdėkite suktuką į paruoštą 22 cm skersmens formą išimamu dugnu, ji turėtų būti patepta sviestu.

Aplink viduryje padėtą suktuką vyniokite ir klijuokite kitas išilgai supjaustytas juosteles. Paskutinės juostelės kraštą pakiškite po „sūkuriu“.

Pakildinkite „sūkurį“, kol orkaitė įkais iki 180 °C. Kepkite apie 20 min. Apdenkite kepimo folija ir kepkite dar 15–20 min. Sumažinkite kepimo temperatūrą iki 85 °C ir kepkite dar 10 min.

Kol „sūkurys“ kepa, sumaišykite glajaus ingredientus.

Ištrauktą „sūkurį“ apipilkite glajumi, pabarstykite pabarstukais. Palaukite, kol atvės, ir supjaustykite.

Sonatos Šalkauskaitės / „Malsenos“ receptas ir nuotrauka

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top