Close Menu
    Facebook Instagram
    Facebook Instagram
    Žurnalas Lietuvė
    • Pradinis
    • Naujienos
      • Emigrantai – Lietuvos dalis
      • Ne didmiesčių gyvenimas
      • Baltiškų papročių pritaikymas moderniame pasaulyje
      • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
      • Lietuvos jaunimas
      • Kultūra
      • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
      • Mokslas ir švietimas
      • Karjera
      • Aktualijos
    • Žmonės
    • Lietuviai svetur
    • Nuomonė
    • Laisvalaikis
      • Kūrybos podiumas
      • Kelionės
      • Kūrybos kampelis
      • Grožis ir mada
      • Kinas, muzika, TV
      • Renginiai, pramogos
      • Knygos
      • Sportas
      • Lietuvos kampeliai
      • Patarimai
    • Namai
      • Šeima ir sveikata
      • Laikas Sau
      • Mūsų augintiniai
      • Augalų pasaulis
      • Receptai
      • Interjeras
    Žurnalas
    Žurnalas Lietuvė
    Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Citrininės tartaletės
    Receptai

    Citrininės tartaletės

    ATNAUJINTA:13 rugsėjo, 2023Komentarų: 02 Min Skaityti
    Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
    Dalintis
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

    Lengvos, saldžiarūgštės, kvapnios. Tokios tartaletės per šventes puikiai galėtų atstoti tortą.

    6 mažoms tartaletėms arba 1 didelei:

    Tešlai:

    125 g šalto sviesto,
    200 g miltų,
    50 g miltelinio cukraus,
    1 šaukšto šalto vandens.

    Įdarui:

    300 ml vandens,
    150 g cukraus,
    50 g kukurūzų krakmolo,
    1 citrinos sulčių ir žievelės,
    1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės,
    4 kiaušinių trynių,
    100 ml 35 proc. grietinėlės.

    Viršui:

    2 mandarinų,
    2 konservuotų ananasų žiedų,
    1 saujos žaliųjų vynuogių,
    1 saujos raudonųjų besėklių vynuogių,
    pusės pakelio bespalvės želės.

    Gaminimo eiga:

    Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite vienalytę tešlą ir iškočiokite 6 skritulius. Išklokite tešla mažas formeles ir pusvalandį laikykite šaldytuve. Papločius subadykite šakute ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min.

    Paruoškite įdarą: vandenį, cukrų, krakmolą išmaišykite su abiejų citrinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir ant mažos ugnies maišydami pavirkite. Puodą nukelkite nuo viryklės ir po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Į įdaro masę įmaišykite grietinėlę.

    Tirštą citrinų kremą supilkite ant atšalusios tešlos ir kepkite 150 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.

    Mandarinus išskirstykite skiltelėmis, nuimkite baltas dalis, ananasus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, vynuoges – per pusę. Sudėkite vaisius ir uogas ant tartalečių.

    Želę paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens kiekį sumažinkite perpus. Aptepkite tartalečių viršų žele ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

    http://samciouzrasai.blogspot.lt

    FacebookTweetPin
    Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
    Ankstesnis straipsnisInternete išsaugote savo mokėjimo duomenis? Ekspertas atsako, kodėl geriau to nedaryti
    Kitas straipsnis Dr. I. Zakšauskienė – apie istorinį tikslumą „Openheimeryje“ ir paties mokslininko gyvenimą

    Susiję straipsniai

    Sklandrausiai

    1 gruodžio, 2023

    Bulvių apkepas su sūriu ir kumpiu

    29 lapkričio, 2023

    Salotos su keptu halumiu

    14 lapkričio, 2023

    Palikite komentarą Cancel Reply

    Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

    El. paštas

    info@lietuve.lt

    © 2023 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
    • Apie mus
    • Reklama
    • Kontaktai

    Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.