Lengvos, saldžiarūgštės, kvapnios. Tokios tartaletės per šventes puikiai galėtų atstoti tortą.
6 mažoms tartaletėms arba 1 didelei:
Tešlai:
125 g šalto sviesto,
200 g miltų,
50 g miltelinio cukraus,
1 šaukšto šalto vandens.
Įdarui:
300 ml vandens,
150 g cukraus,
50 g kukurūzų krakmolo,
1 citrinos sulčių ir žievelės,
1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės,
4 kiaušinių trynių,
100 ml 35 proc. grietinėlės.
Viršui:
2 mandarinų,
2 konservuotų ananasų žiedų,
1 saujos žaliųjų vynuogių,
1 saujos raudonųjų besėklių vynuogių,
pusės pakelio bespalvės želės.
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite vienalytę tešlą ir iškočiokite 6 skritulius. Išklokite tešla mažas formeles ir pusvalandį laikykite šaldytuve. Papločius subadykite šakute ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min.
Paruoškite įdarą: vandenį, cukrų, krakmolą išmaišykite su abiejų citrinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir ant mažos ugnies maišydami pavirkite. Puodą nukelkite nuo viryklės ir po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Į įdaro masę įmaišykite grietinėlę.
Tirštą citrinų kremą supilkite ant atšalusios tešlos ir kepkite 150 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
Mandarinus išskirstykite skiltelėmis, nuimkite baltas dalis, ananasus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, vynuoges – per pusę. Sudėkite vaisius ir uogas ant tartalečių.
Želę paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens kiekį sumažinkite perpus. Aptepkite tartalečių viršų žele ir dėkite į šaldytuvą sustingti.