Pradinis / Receptai / Citrininis pyragas

Citrininis pyragas

Minkštas, kvapnus citrininis pyragas.

Reikės:

3 citrinų sulčių + 1 citrinos žievelės,
220 g sviesto (kambario temperatūros),
2 stiklinių + 2 valg. š. cukraus,
4 kiaušinių,
1 stiklinės rūgpienio,
3 stiklinių miltų,
1 arb. š. kepimo miltelių,
½ arb. š. sodos,
½ arb. š. druskos,
¾ stiklinės citrininio kremo (pirkto arba gaminto namie),
1¼ stiklinės miltelinio cukraus.

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, 12 stiklinių talpos kekso formą ištepame riebalais.

Elektriniu plaktuvu plakame sviestą, kol jis tampa šviesus. Suberiame 2 stiklines cukraus ir plakame iki šviesios purios masės. Suberiame tarkuotą citrinos žievelę, supilame ¼ stiklinės citrinos sulčių ir išplakame iki vientisos masės. Po vieną nuolat plakdami įmušame kiaušinius. Dalimis beriame miltus, kepimo miltelius, druską, sodą ir pilame rūgpienį. Viską gerai išmaišome.

Pusę tešlos supilame į paruoštą formą, per vidurį peiliu padarome griovelį. Šaukštu atsargiai į griovelį paskleidžiame citrinų kremą. Tada atsargiai ant viršaus paskleidžiame likusią tešlą.

Kepame maždaug 45–50 minutes (ar iškepė, tikriname mediniu krapštuku – jis turi neaplipti tešla). Kol pyragas kepa, sumaišome 2 valg. š. citrinos sulčių ir 2 valg. š. cukraus. Iškepusį pyragą paliekame formoje 10 minučių, tada išimame ant lėkštės. Pyrago viršų subadome mediniu krapštuku ir paskleidžiame ant viršaus cukraus ir citrinų sulčių mišinį. Leidžiame pyragui visiškai atvėsti.

Miltelinį cukrų sumaišome su 2 valg. š. citrinos sulčių, kad susidarytų vientisa masė. Paskleidžiame glaistą ant atvėsinto pyrago.

http://medejos.blogspot.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top