Labai skanus, minkštas, aromatingas cukinijų keksas su šokoladu ir apelsinais.
24×14 cm pailgai kekso formai:
1½ puodelio (225 g) miltų (1 puodelis – 250 ml)
¼ šaukštelio sodos
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 vidutinių kiaušinių
1 puodelio (200 g) baltojo cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
½ puodelio (125 ml) saulėgrąžų aliejaus
1½ puodelio (240 g) cukinijos, tarkuotos burokine tarka
100 g juodojo ar pieniško šokolado gabaliukų
1 apelsino žievelės (tarkuotos)
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, apelsino žievelę. Įmaišykite cukiniją. Atidėkite į šoną.
Kitame dubenyje šluotele suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, aliejų.
Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
Kepkite apie 50–60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite ant grotelių.