Pradinis / Receptai / Cukinijų keksas su lazdyno riešutais ir bruknėmis

Cukinijų keksas su lazdyno riešutais ir bruknėmis

Jums reikės (10 x 30 cm kekso formai):

3 kiaušinių,
180 g cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
80 ml aliejaus,
260 g cukinijos,
100 g lazdyno riešutų,
0,5 a. š. cinamono,
150 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
3 v. š. kakavos,
žiupsnelio druskos,
4–5 v. š. bruknių uogienės,
50 g juodojo šokolado (keksui papuošti).

Darbo eiga:

Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame plaktuvu apie 5 min., kol masė tampa šviesiai geltonos spalvos. Pabaigoje plakdami plona srovele supilame aliejų. Sudedame cukinijas (prieš tai gerai nuspaudę skystį) ir cinamoną. Atsargiai šaukštu išmaišome. Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus.

Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį ir įmaišome į tešlą. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min., tada padidiname temperatūrą iki 180 °C ir kepame dar 15 min. arba kol vidurys iškepa (tikriname mediniu pagaliuku).

Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname. Pertepame bruknių džemu. Viršų apšlakstome lydytu šokoladu. Skanaus!

P. S. Cukinijos keksui suteikia drėgnumo, o riešutų, šokolado ir bruknių džemo skonis dera geriau, nei galima tikėtis! Keksas po kelių dienų tapo dar skanesnis.

http://aj-receptai.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top