Reikės:
2 cukinijų
40 g džiovintų pomidorų
1 a. š. džiovintų bazilikų
250 g pusriebės varškės
2 skiltelių česnako
2 kiaušinių trynių
druskos, pipirų (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
Cukinijas supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Pusę varškės ir kiaušinių trynius sutrinkite šakute iki vienalytės masės. Džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius smulkiai supjaustykite. Į varškės ir trynių masę sudėkite likusią varškę, džiovintus pomidorus bei bazilikus. Įpilkite šlakelį aliejaus (likusį nuo saulėje džiovintų pomidorų), įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Paruoštą masę paskirstykite ant cukinijų juostelių. Susukite į ritinėlius ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 20–25 min.
„Maximos“ receptas