Reikės:
1 kg malto kiaulienos kumpio
2 kiaušinių
2 česnako skiltelių
3–4 valg. š. maltų džiūvėsėlių
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų
9 arb. š. majonezo
9 arb. š. pomidorų padažo
100 g fermentinio sūrio
Įdarui:
2 morkų
1 svogūno
1 geltonosios paprikos
2 saujų šaldytų žaliųjų žirnelių
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
druskos
Gaminimo eiga:
Į faršą įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Nuskustą morką sutarkuokite burokine tarka ir pakepkite keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, papriką ir dar pakepkite keletą minučių. Sudėkite raudonėlius, petražoles ir pagardinkite druska, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir dar kartą išmaišykite.
Paruoštą faršą padalykite į 9 dalis. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.
Ant paplotėlio dugno dėkite po 1 arb. š. majonezo ir tolygiai paskirstykite.
Kiekvieną įdarykite pakeptomis daržovėmis ir ant viršaus uždėkite po šaukštelį pomidorų padažo.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40–50 min., arba kol iškeps. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite, kol šis išsilydys.
Patiekite su bulvių koše.