Pradinis / Receptai / Daržovių maltinukai su perlinėmis kruopomis

Daržovių maltinukai su perlinėmis kruopomis

5 maltinukai

Reikės:

pusės cukinijos
ketvirtadalio raudonos saldžiosios paprikos
1 bulvės
pusės morkos
1 svogūno
2 brokolinio kopūsto žiedynų
1 kiaušinio
5 šaukštų džiūvėsėlių
druskos
maltų juodųjų pipirų
kelių lašelių sojų padažo
1 šaukštelio terijakio padažo (nebūtinai)
1 šaukšto sviesto
pusės stiklinės virtų perlinių kruopų

Gaminimo eiga:

Į dubenį smulkiai sutarkuokite cukiniją, papriką, bulvę, morką ir svogūną. Tada suberkite smulkiai pjaustytus brokolinio kopūsto žiedynus, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, prieskonius, įpilkite padažo. Viską išmaišykite ir suformuokite maltinukus. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto ir sudėkite maltinukus. Kepkite ant lengvos kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Leiskite maltinukams pravėsti ir sudėkite juos į dėžutę kartu su perlinėmis kruopomis.

Ievos Jonelytės-Arlauskienės nuotrauka
Receptas iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Superpietūs dėžutėje“
Publikuota žurnale „Lietuvė“ Nr. 4

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top