Reikės:
3 puodelių (apie 330 g) šviežių tarkuotų morkų
2 puodelių kvietinių miltų
1 puodelio cukraus
4 kiaušinių
1 puodelio aliejaus
1 šaukštelio kepimo sodos
1½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
2 šaukštelių cinamono
žiupsnelio muskato riešuto ir maltų gvazdikėlių
1 puodelio razinų (nebūtina)
½ puodelio smulkintų graikinių riešutų (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Svarbu, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Riebalais patepkite ir miltais pabarstykite pyrago formą (arba naudokite kepimo popierių).
Sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Miltus galite persijoti, kad neliktų gumuliukų.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, tada supilkite aliejų. Gerai sumaišykite. Šį mišinį supilkite į sausą mišinį, atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite. Venkite per daug maišyti, nes dėl to tešla gali tapti guminė.
Į tešlą suberkite tarkuotas morkas ir maišykite, kol tolygiai pasiskirstys. Jei naudojate, įberkite razinų ir riešutų.
Supilkite tešlą į paruoštą skardą. Kepkite orkaitėje apie 40–45 minutes, ar iškepė, tikrinkite dantų krapštuku.
Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo formoje maždaug 10–15 minučių. Tada išimkite pyragą iš skardos ir leiskite jam visiškai atvėsti ant grotelių. Atvėsusį pyragą galite papuošti, pavyzdžiui, maskarponės kremu.
„Iki“ receptas