Reikės:
150 g datulių (be kauliukų)
100 g migdolų
100 g graikinių riešutų
50 g džiovintų abrikosų
50 g šviežių kokosų drožlių
2 šaukštų medaus
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
Datules ir džiovintus abrikosus supjaustykite smulkiais gabalėliais. Migdolus ir graikinius riešutus susmulkinkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite datules, džiovintus abrikosus, migdolus, graikinius riešutus ir kokosų drožles.
Mažame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite medų ir vanilės ekstraktą. Į sausų ingredientų mišinį įpilkite tirpintą medų ir gerai išmaišykite.
Mišinį supilkite į mažą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Naudodami šaukštą gerai suspauskite mišinį ir išlyginkite paviršių.
Palikite formą atvėsti kambario temperatūroje apie 1 val., kad masė sutvirtėtų. Tuomet išimkite iš formos ir supjaustykite į norimo dydžio batonėlius.
„Rimi“ receptas