Pradinis / Receptai / Grietininis morkų keksas

Grietininis morkų keksas

Šis keksas labai drėgnas, sodrus, minkštas. Puikiai iškilęs ir nesusmukęs. „Karvutės“ saldainiai pyragui bekepant beveik sutirpsta ir kartu su trupučiu rudojo cukraus suteikia kepiniui karamelės skonio ir atspalvio.

Jums reikės:

215 g miltų,
0,5 šaukštelio valgomosios sodos,
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio cinamono,
šiek tiek šviežiai patarkuoto muskato riešuto,
kupino šaukštelio cukraus su vanile,
žiupsnelio druskos,
80 g rudojo cukraus,
120 g minkšto sviesto,
2 didelių kiaušinių,
140 ml grietinės (kokybiškos),
1,5 puodelio smulkia burokine trintuve sutarkuotų morkų (dvi stambios morkos, apie 300 g),
10 vnt. saldainių „Karvutė“ (naudojau latviškas, klasikines, be jokių priedų, tas, kurių viduriukai kietesni, be tąsios karamelės).

Darbo eiga:

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart labai gerai išmaišydami. Įmaišome grietinę.

Miltus gerai išmaišome su soda, druska, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir patarkuotu muskato riešutu. Pamažu maišydami suberiame į skystąją tešlą.

Nuo tarkuotų morkų nuspaudžiame skysčio perteklių ir dedame jas į tešlą. Gerai išmaišome.

Saldainius smulkiai sukapojame ir įmaišome į tešlą, kad vienodai pasiskirstytų.

Paruoštą tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir pašauname į 180 °C kaitros orkaitę maždaug valandai ar kiek daugiau (jei kepsite kepimo formoje žemesnėmis sienelėmis, gali pakakti ir 45 minučių).

Pjaustome tik labai gerai atvėsusį. Skanaus!

P. S. Sviestą galite keisti tokiu pat kiekiu aliejaus, tačiau pastebėjau, kad su sviestu kepami morkų pyragai nepalyginamai gardesni ir puresni.

Šiam keksui ypatingo minkštumo suteikia grietinė. Rekomenduoju rinktis riebesnę ir tirštesnę. Galima ją maišyti su natūraliu, taip pat tirštesniu jogurtu.

Jei neturite saldainių, naudokite 130 g rudojo cukraus.

Galima improvizuoti įmaišant, pvz., geltonųjų razinų ar smulkintų riešutų.

http://ausrra.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top