Reikės:
200 g nevirtų grikių,
1 didesnio svogūno,
1 didesnės morkos,
2 kiaušinių,
6 v. š. krakmolo,
druskos, pipirų, prieskonių.
Darbo eiga:
Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba malame mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą grikių masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis – kaip kam patinka. Skanaus!
P. S. Kas valgys nežinodami, kad kotletai iš grikių, – garantuoju, jog nesupras, iš ko jie pagaminti. Jei įbersite mėsos prieskonių, tai skonis ir bus panašus į mėsos. Puikūs kotletai – lengvo skonio, greitai iškepa (juk viskas jau būna virta ar kepta). Rekomenduoju išbandyti.