Reikės:
100 g grikių
250 g pievagrybių
1 svogūno
1 česnako skiltelės
⅓ stiklinės graikinių ir tiek pat anakardžių riešutų
žiupsnelio jūros druskos
1 šaukšto citrinos sulčių
šlakelio alyvuogių aliejaus
šiek tiek bazilikų
½ ekologiško sultinio kubelio
žiupsnelio druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Prieš naktį vandenyje užmerkite riešutus, taip pat iš karto pasiruoškite grikius – užpilkite juos verdančiu sultiniu ir palikite nakčiai pastovėti. Kitą dieną nuplaukite mirkytus riešutus ir sudėkite juos į trintuvą. Įpilkite mažą stiklinę vandens ir viską sumalkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite citrinos sultis, suberkite druską ir viską išmaišykite.
Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite bazilikus ir suberkite per naktį mirkytus grikius – viską troškinkite apie 10 min. Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkintus grybus, įberkite druskos bei pipirų – kepkite taip pat iki 10 min. Tada paruoštą riešutų kremą sumaišykite su grybais ir grikiais, porą minučių viską patroškinkite.