Ploni, traškūs, aštroki imbieriniai sausainukai. Gana nesunku juos pagaminti, nes nereikia minkyti ir labai plonai kočioti tešlos. Nėra ir kur suklysti.
Imbiero kiekį galite keisti pagal save, jei nemėgstate aštrumo – dėkite jo mažiau. Taip pat nepatarčiau rudojo cukraus keisti į baltąjį, nes jis turi įtakos skoniui ir spalvai. Ragaudami jausite lengvą karamelės prieskonį.
Reikės:
150 g kambario temperatūros sviesto
1 puodelio rudojo cukraus
1 kiaušinio
¼ puodelio skysto dirbtinio medaus
1½ puodelio miltų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. malto cinamono
½ arb. š. maltų gvazdikėlių
1 kupino valg. š. imbiero miltelių
1 arb. š. karčios kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukame su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Kai gauname vientisą masę, įplakame visus prieskonius, kepimo miltelius, kakavą. Įmaišome miltus.
Tešlą pilame į konditerinį švirkštą ir ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, spaudžiame nedidelius, plonasluoksnius sausainukus. Paliekame tarp jų piršto storio tarpą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C, apie 7 minutes. Iškepusius sausainukus kelias minutes paliekame sutvirtėti skardoje, tada suberiame į švarų sausą indą.