Reikės:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno
8 skiltelių česnako
2 raudonų saldžiųjų paprikų
2 pailgų saldžiųjų paprikų
2 cukinijų
1 baklažano
400 trintų pomidorų
1 šaukštelio raudonėlių
druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Daržoves supjaustykite. Nustatę vidutinę kaitrą didelėje plačioje keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų. Suverskite kubeliais supjaustytą svogūną, pakepinkite, kol šiek tiek paruduos, tada suberkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite 2 minutes. Sudėkite supjaustytą baklažaną, paprikas ir kepinkite pamaišydami 5 minutes. Tada suverskite supjaustytas cukinijas ir kepinkite 2 minutes.
Sukrėskite trintus pomidorus, paskaninkite druska, pipirais, raudonėliais ir troškinkite apie 15 minučių.
Nukelkite keptuvę nuo kaitros. Šį troškinį galite valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Patiekite su mėgstama duona. Jei norite, papildomai pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
„Rimi“ receptas