4 porcijos
Jogurtiniam sluoksniui:
- 2 šaukštų želatinos
- 3 šaukštų vandens
- 200 ml grietinėlės
- 250 g graikiško jogurto
- 4 šaukštų cukraus
Avietiniam sluoksniui:
- 2 šaukštų želatinos
- 3 šaukštų vandens
- 200 ml trintų aviečių
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 3 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
Paruoškite jogurtinį sluoksnį. Išbrinkinkite vandenyje želatinos grūdelius. Grietinėlę išplakite iki standumo. Graikišką jogurtą sumaišykite su cukrumi ir įmaišykite išplaktą grietinėlę. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Plona srovele pilkite į jogurto masę ir gerai išmaišykite. Supilkite į stiklinius indelius ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Paruoškite avietinį sluoksnį. Želatinos grūdelius išbrinkinkite vandenyje. Į trintas avietes suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną ir supilkite plona srovele į aviečių tyrę. Išmaišykite. Supilkite aviečių masę ant sustingusios jogurto masės ir dėkite vėl į šaldytuvą visiškai sustingti.