Pradinis / Renginiai, pramogos / Kaip išsirinkti lauko grilį?

Kaip išsirinkti lauko grilį?

Kamado griliai – tai turtingą istoriją turintys prietaisai, įkvėpti tradicinės kinų keramikos. Jie buvo naudojami tūkstančius metų gaminant įvairius patiekalus. Šiandien žinomos keraminės kepsninės remiasi šimtmečių senumo tradicijomis ir siūlo modernius sprendimus, kurie gerokai padidina kepimo ant grotelių patogumą.

Kad kamado griliai, šimtmečius naudojami daugiausia Azijos šalyse, išpopuliarėjo kitose pasaulio vietose, turime būti dėkingi amerikiečių kariams, kurie per Antrąjį pasaulinį karą susidomėjo keraminėmis krosnelėmis. Jie išsiaiškino, kad ruošiami unikaliame japoniškame inde patiekalai tampa nepaprastai skanūs ir sultingi. Nieko keisto, kad daugelis jų parsivežė į Ameriką šių ovalo formos indų. Taigi kelias iki pirmųjų keraminių kepsninių, įkvėptų azijietiškų tradicijų, nėra ilgas. Atsirado įmonių, kurios pradėjo importuoti kamado didesniu mastu, o laikui bėgant buvo pasitelktos modernios technologijos kuriant dar geresnį sprendimą, jų pasiūlymų rasite https://www.muresta.lt/muresta/laisvalaikio-prekes/lauko-griliai/kamado-griliai.

Kaip veikia kamado grilis?

Tradiciškai kamado grilis dažniausiai kūrenamas anglimis. Verta paminėti, kad degimas vyksta daug lėčiau nei įprastose kietojo kuro grilinėse. Taip yra dėl keraminės dangos, kuri gali išlaikyti šilumą labai ilgai. Vienos anglių porcijos gali užtekti iki 6 valandų, be to, lieka daug mažiau pelenų nei dažnai naudojamose tradicinėse lauko grilinėse.

Keraminės anglies kepsninės greitai įkaista ir gali pasiekti labai aukštą temperatūrą – iki 350 laipsnių. Visa šiluma tolygiai paskirstoma kupolo viduje, todėl visi ant stovo esantys produktai paruduoja vienodai. Be to, konstrukcija yra sandari, todėl nekyla problemų dėl šilumos praradimo.

Šiuolaikiniuose kokybiškuose įrenginiuose korpuse įmontuotas termometras, kuris tiksliai parodo, kokia temperatūra buvo pasiekta. Temperatūros reguliavimas iki norimo aukščio taip pat ne bėda – kamado grotelės turi specialias orlaides – darant įtaką oro srauto laipsniui, galima reguliuoti temperatūrą.

Be to, kepsninių modeliai turi papildomų elementų, tokių kaip: stovas, šoninės lentynos ir ratai, kad būtų lengva transportuoti. Keraminės anglies kepsninės galimybių spektras yra didžiulis, ja galite:

  • kepti įvairių rūšių mėsą, taip pat vaisius ir daržoves;

  • virti vištieną;

  • rūkyti žemoje temperatūroje, pvz., lašišą;

  • kepti picą ar duoną.

Kamado naudojantys žmonės sako, kad kiekvieno patiekalo skonis yra unikalus, o daugelis jų neįsivaizduoja, kokia kita lauko grilinė galėtų būti geresnė.

Partnerio turinys

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top