Reikės:
2 didelių pomidorų
2 a. š. alyvuogių aliejaus
½ smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
200 g kalakutienos faršo
1 v. š. pomidorų pastos
50 g kuskuso
½ citrinos sulčių
mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių
½ agurko, sutarkuoto ilgomis plonomis juostelėmis
½ a. š. cukraus
Gaminimo eiga:
Atsargiai nupjaukite pomidorų viršų ir atidėkite. Nedideliu aštriu peiliu išskobkite pomidorų minkštimą, kad vidus liktų tuščias. Pomidorus sudėkite į kepimo indą, o išskobtą minkštimą supjaustykite ir atidėkite kuskusui.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pakepinkite svogūną ir sutrintą česnaką. Įdėkite kalakutienos faršą ir kepkite 3–5 minutes, kol gražiai paruduos. Tada sudėkite pomidorų pastą, įberkite žiupsnelį cukraus ir pakaitinkite viską apie minutę. Keptuvę nukelkite nuo ugnies. Gautą mišinį sudėkite į pomidorus, uždėkite pomidorų viršūnėles ir viską pašaukite 10–15 minučių į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kuskusą supilkite į dubenį, užpilkite 75 ml verdančio vandens ir uždenkite. Leiskite pastovėti 5 minutes, kad susigertų vanduo, tada suplakite šakute. Įspauskite citrinos sulčių ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Įmaišykite pasirinktas prieskonines žoleles ir supjaustytą pomidorų minkštimą. Sudėkite agurko juosteles. Patiekite lėkštėje – vieną įdarytą pomidorą kartu su kuskuso salotomis.