Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Kalėdinė duona
Receptai

Kalėdinė duona

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

600 g šilto (bet ne karšto) vandens
300 g visų grūdo dalių ruginių miltų
300 g kvietinių miltų
pakuotės sausų mielių (mieles galima keisti natūraliu raugu – tuomet jo prireiks 100 g, o tešlos kildinimas pailgės iki 4–5 val.)
100 g džiovintų spanguolių
150 g karijų riešutų
75 g aguonų
2 šaukštų cinamono
1 šaukšto druskos
1 šaukšto rudojo cukraus
trupučio sviesto arba aliejaus skardai patepti

Gaminimo eiga:

Riešutus truputį pasmulkinkite ir visus produktus sumaišykite dideliame dubenyje.

Uždenkite dubenį drėgnu rankšluostuku ir palikite šiltame namų kampe pakilti – prireiks  maždaug 1–1,5 val., priklausomai nuo temperatūros namuose. Tešlos tūris turi padidėti 1,5 karto.

Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Dėkite ją į šaltą orkaitę ir 150 °C temperatūroje kepkite apie 1–1 val. 15 min. Pirštais pastuksenus į duonos paviršių, turėtų girdėtis duslus garsas. Jei norite, kad duona stipriau paskrustų, kepimo pabaigoje galite įjungti vėjelį. 

Pjaustykite tik visiškai atvėsusią duoną.

Tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorės Kotrynos Stankuvės receptas

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisInterjero dizainerė pataria, kaip nebrangiai dekoruoti vaišių stalą
Kitas straipsnis Naujas sukčiavimo būdas: naudojasi e. sveikatos portalo vardu

Susiję straipsniai

Viščiukų peteliai su ryžiais

16 gegužės, 2025

Vištiena su grietinėlės padažu ir makaronais

13 gegužės, 2025

Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys

7 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.