26 cm skersmens tortui reikės:
90 g kakavos miltelių
12 valg. š. verdančio vandens
6 didelių kiaušinių
100 ml pieno
340 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
200 g kambario temperatūros sviesto
370 g cukraus
3 valg. š. tirpios kapučino kavos miltelių
Tortui sulaistyti:
3 valg. š. amareto likerio
120 ml juodos kavos
1 arb. š. vyšnių sirupo
Kremui:
200 g plakamosios grietinėlės
500 g kambario temperatūros maskarponės
2 valg. š. tirpios kapučino kavos miltelių
3 valg. š. cukraus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruošiame biskvitus. Kakavą sumaišome su kapučino milteliais ir užpilame verdančiu vandeniu ir kambario temperatūros pienu. Išmaišome. Įsukame sviestą ir cukrų, po vieną įplakame kiaušinius. Galiausiai suberiame miltus su kepimo milteliais ir užmaišome vientisą šokoladinę tešlą, ją supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, iki į vidurį įsmeigtas pagaliukas ištrauktas liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Biskvitą pravėsiname ir perpjauname į tris dalis.
Į atvėsusią juodą kavą supilame likerį ir sirupą. Išmaišome ir sulaistome kiekvieną torto biskvitą.
Maskarponę iki vientisos masės suplakame su cukrumi ir kapučino milteliais. Grietinėlę standžiai suplakame ir įmaišome į maskarponę. Gautu kremu pertepame tortą ir pastatome į šaldytuvą, kad susigertų ir sutvirtėtų. Laikome bent 5–8 valandas, o tada jau galime ragauti.
Pastaba: kremo galite pasigaminti daugiau.