Pyrago padui:
85 g sviesto
1 kiaušinio
1 valg. š. grietinės
1½–2 stiklinių miltų
1½ arb. š. kepimo miltelių
50 g cukraus
mažo žiupsnelio druskos
Obuolių masei:
500 g obuolių (nuluptų ir be sėklalizdžių)
1 valg. š. sviesto
150 g cukraus (jei obuoliai rūgštūs, cukraus galima naudoti ir daugiau)
Užpilui:
2 kiaušinių
180 g grietinės
100 g cukraus
1½ stiklinės miltų
1 arb. š. romo ekstrakto (jei mėgstate, galima pakeisti vanile)
Trupiniams:
120 g sviesto
½ stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų (su kaupu)
1 arb. š. kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Padas. Cukrų išmaišyti su sviestu (kambario temperatūros) iki vientisos masės, dėti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti, berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską, užminkyti tešlą. Tešla turėtų būti minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų.
Įdaras. Obuolius smulkiai supjaustyti, berti cukrų, dėti sviestą, išmaišyti, kaitinti ant silpnos ugnies. Kai užvirs, pavirti 10 min.
Užpilas. Kiaušinius išmaišyti su cukrumi iki vientisos masės, dėti grietinę, pilti romo ekstraktą, išmaišyti, berti miltus, maišyti. Tešla turėtų būti tiršta kaip grietinė.
Trupiniai. Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka, berti cukrų, miltus. kepimo miltelius, sumaišyti tarp pirštų.
Kepimo indą (nuimamais kraštais) ištepame sviestu, apibarstome miltais, dedame pyrago pado masę, išklojame ja kepimo indo dugną, padarome neaukštą bortelį, pilame ataušusią obuolių masę, ant viršaus – užpilą, tada užberiame trupiniais, dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 40 min. Tada uždengiame folija ir dar kepame apie 20–30 min.