Reikės:
• 100 g kepinių margarino,
• 1 stiklinės su kaupu cukraus,
• 3 vidutinio dydžio kiaušinių,
• 0,5 stiklinės kefyro,
• 1 stiklinės pieno,
• maždaug 2,5 stiklinės miltų,
• 1,5 a. š. kepimo miltelių,
• 3 šaukštų kokosų drožlių,
• 3−4 šaukštų kakavos miltelių,
• tarkuotos apelsino žievelės (nebūtina).
Darbo eiga:
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros. Išlydome margariną ant silpnos ugnies ir gerai ištriname su cukrumi. Įmušame ir įmaišome tris kiaušinius. Įpilame kefyro, pieno ir viską atsargiai išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą. Padalijame tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome kokoso drožlių, į kitą dalį – kakavos miltelių.
Kepimo indą patepame riebalais. Pirmiausia supilame kakavinę tešlos dalį (mat ši yra sunkesnė), tada ant viršaus užpilame ir kokosinę tešlą. Šakute šiek tiek pamaišome nuo dugno, kad tešla pasidarytų dvispalvė.
Pašauname į orkaitę ir kepame apie valandą, kol įsmeigta šakutė išlenda neaplipusi tešla. Atvėsiname ir supjaustome. Skanaus!