Vos keli įdomesni ingredientai suteikia patiekalui nuostabų skonį. Nebijokite eksperimentuoti.
Reikės:
4 kiaulienos nugarinės pjausnių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlio sviesto
50 g karijų riešutų
50 g džiovintų abrikosų
200 ml grietinėlės
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
Kiaulienos nugarinės pjausnius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir išlydykite sviestą. Kepkite kiaulieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Kitoje keptuvėje sudėkite karijų riešutus ir per pusę perpjautus džiovintus abrikosus, užpilkite grietinėle. Pavirkite keletą minučių, kol grietinėlė šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Ant kepsnių užpilkite padažo ir patiekite su bulvių koše.