Norisi to tikro pavasario ir daug žalios spalvos, todėl kol kas ją tenka kviesti į lėkštę.
Iškepta cukinija nebus prisigėrusi aliejaus, griežinėliai bus lengvai traškūs su sultingu vidumi.
Reikės:
1 didesnės jaunos cukinijos
1 kiaušinio
~50 g džiūvėsėlių
20 g tarkuoto parmezano sūrio
maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Cukiniją supjaustykite griežinėliais.
Dubenėlyje išplakite kiaušinį.
Kitame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį ir maltus juoduosius pipirus.
Kiekvieną griežinėlį apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje tol, kol viršus lengvai apskrus.