Nekeptas maskarponės sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir braškėmis.
Torto pagrindui:
100 g lydyto sviesto
200 g sausainių
Įdarui:
500 g maskarponės sūrio
300 ml grietinėlės (naudojau 38 proc. grietinėlę)
150 g baltojo šokolado
50 g miltelinio cukraus
2 šaukštų vandens
15 g želatinos + vandens jai paruošti
pusės citrinos žievelės
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Papuošti:
šviežių braškių
- Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir sutrupinkite su kočėlu. Sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą (naudojau 20–23 cm torto formą), suspauskite.
- Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsinkite.
- Ištirpdykite baltąjį šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Šiek tiek leiskite atvėsti, tuomet į šokoladą supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite.
- Maskarponės sūrį sumaišykite su milteliniu cukrumi ir įmaišykite pravėsusį šokoladą. Nepilkite karšto šokolado.
- Grietinėlę išplakite iki standumo. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę, tarkuotą citrinos žievelę, vanilę.
- Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
- Puoškite šviežiomis braškėmis.
Patarimai ir pastebėjimai:
Tortukas skanus, gal šiek tiek riebokas. Aš kitąkart maišyčiau maskarponės sūrį su kreminiu sūriu arba jogurtu.
Su 15 g želatinos išėjo putėsių tekstūros tortas. Jei norite tvirtesnio, dėkite daugiau želatinos (20–25 g).