Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Kiaulienos suktinukai su grybų įdaru ir tarkuotų bulvių plutele
Receptai

Kiaulienos suktinukai su grybų įdaru ir tarkuotų bulvių plutele

Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Labai skanu ir paprasta!

Reikės:

300 g kiaulienos nugarinės (arba vištienos krūtinėlės)
150 g pievagrybių arba virtų miško grybų
1 svogūno
80 g fermentinio sūrio
1 saujos šviežių smulkintų krapų
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto pieno
2–3 valg. šaukštų miltų
2–3 bulvių
pagal skonį druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Kiaulienos nugarinę plonai supjaustykite 1–1,5 cm storio griežinėliais.
Mėsos gabalėlius plonai išmuškite. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais ir palikite 15–20 min.
Kol mėsa marinuojasi, pasiruoškite įdarą: pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir viską pakepinkite aliejuje. Atvėsinkite. Tada įberkite žiupsnelį druskos, smulkintų krapų, tarkuoto sūrio ir viską išmaišykite.
Ant išmuštos mėsos dėkite įdarą, mėsos kraštelius užlankstykite kaip vokelį ir susukite suktinukus. Rankomis paspauskite ir paformuokite, kad būtų tvirtesni.
Bulves sutarkuokite smulkia burokine tarka (grioveliai kaip įprastos tarkos, tik gerokai mažesni), lengvai nuspauskite skystį.
Kiaušinį išplakite su druska ir trupučiu pieno.
Miltus supilkite į negilų dubenį.
Suktinukus pavoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinio plakinyje ir rankomis iš visų pusių apspauskite bulvių tarkiais.
Paruoštus suktinukus iš abiejų pusių apkepinkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje, iki kol gražiai apskrus.
Tada apkepusius suktinukus sudėkite į kepimo indą ir dar 15–20 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius suktinukus patiekite su grietine ir daržovėmis ar salotomis.

„Rasos virtuvės užrašai“

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisSaldinto sutirštinto pieno keksas su ananasais
Kitas straipsnis Skuodas

Susiję straipsniai

Vištiena su grietinėlės padažu ir makaronais

13 gegužės, 2025

Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys

7 gegužės, 2025

Bulvių salotos su lašiša

22 balandžio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.