Labai skanu ir paprasta!
Reikės:
300 g kiaulienos nugarinės (arba vištienos krūtinėlės)
150 g pievagrybių arba virtų miško grybų
1 svogūno
80 g fermentinio sūrio
1 saujos šviežių smulkintų krapų
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto pieno
2–3 valg. šaukštų miltų
2–3 bulvių
pagal skonį druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Kiaulienos nugarinę plonai supjaustykite 1–1,5 cm storio griežinėliais.
Mėsos gabalėlius plonai išmuškite. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais ir palikite 15–20 min.
Kol mėsa marinuojasi, pasiruoškite įdarą: pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir viską pakepinkite aliejuje. Atvėsinkite. Tada įberkite žiupsnelį druskos, smulkintų krapų, tarkuoto sūrio ir viską išmaišykite.
Ant išmuštos mėsos dėkite įdarą, mėsos kraštelius užlankstykite kaip vokelį ir susukite suktinukus. Rankomis paspauskite ir paformuokite, kad būtų tvirtesni.
Bulves sutarkuokite smulkia burokine tarka (grioveliai kaip įprastos tarkos, tik gerokai mažesni), lengvai nuspauskite skystį.
Kiaušinį išplakite su druska ir trupučiu pieno.
Miltus supilkite į negilų dubenį.
Suktinukus pavoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinio plakinyje ir rankomis iš visų pusių apspauskite bulvių tarkiais.
Paruoštus suktinukus iš abiejų pusių apkepinkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje, iki kol gražiai apskrus.
Tada apkepusius suktinukus sudėkite į kepimo indą ir dar 15–20 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius suktinukus patiekite su grietine ir daržovėmis ar salotomis.