Reikės:
250 g miltų
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
nedidelės skardinės konservuotų ananasų
125 g minkšto sviesto
3 kiaušinių
2 arb. š. vanilės ekstrakto
390 g saldinto sutirštinto pieno (naudojau karamelės pavidalo pieną)
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Po vieną įplakame kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Ananasus susmulkiname gabaliukais, įplakame saldintą sutirštintą pieną. Visus šlapius produktus sumaišome tarpusavyje, tada įsukame miltų mišinį.
Tešlą supilame į paruoštą kekso kepimo formą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepame apie 45–50 minučių.