Niekada nevalgėte kibinų su varške ir džiovintais pomidorais? Išbandykite. Labai skanu.
Tešlai:
- 250 g sviesto
- 500 g miltų
- 100 ml grietinės
- 2 kiaušinių + 1 aptepti viršui
Įdarui:
- 4 saulėje džiovintų pomidorų
- 1 šaukšto grietinės
- 400 g varškės
- 2 bazilikų lapelių
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su druska ir suberkite į dubenį. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Bazilikus ir džiovintus pomidorus susmulkinkite. Pertrinkite varškę. Į varškę sudėkite smulkintus bazilikus, pomidorus, grietinę ir įberkite druskos. Išmaišykite.
Iš tešlos iškočiokite nedidelius, plonus blynelius. Į tešlos centrą dėkite po šaukštelį įdaro ir suformuokite kibinus.
Suformuotus kibinus dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir patepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite 25 min. 175 °C temperatūros orkaitėje.
http://samciouzrasai.blogspot.com