Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Klasikiniai falafeliai
Receptai

Klasikiniai falafeliai

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės: 

1 puodelio džiovintų avinžirnių
½ puodelio stambiai supjaustytų svogūnų
1 puodelio petražolių
1 puodelio kalendros
1 nedidelės žalios arba Chalapos paprikos
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio druskos
½ šaukštelio kardamono
¼ šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukštų avinžirnių miltų
aliejaus kepti

Gaminimo eiga: 

Išmirkykite džiovintus avinžirnius. Perplaukite juos.

Į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, išskyrus avinžirnių miltus. Sumaltas mišinys turi būti panašus į rupų smėlį.

Perkelkite mišinį į dubenį. Tada suberkite avinžirnių miltus, išmaišykite, uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite jame nuo 30 minučių iki 1 valandos.

Suformuokite falafelius. Nuspręskite, ar norėsite apvalių rutuliukų, ar plokštesnių paplotėlių. Plokštesnės formos geriau tinka, jei ketinate kepti keptuvėje. Jei manote, kad mišinys per drėgnas, galite įdėti dar vieną šaukštą avinžirnių miltų. Jei jis per sausas ir trupa, galite įpilti šaukštelį ar du vandens arba citrinos sulčių.

Kepkite pasirinktu būdu, patiekite su mėgstamu padažu. 

„Rimi“ receptas

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisDainų šventės Teatro diena aplankys Žemaitijos sostinę
Kitas straipsnis Žvilgtelkime į Lietuvos darbo rinką

Susiję straipsniai

Viščiukų peteliai su ryžiais

16 gegužės, 2025

Vištiena su grietinėlės padažu ir makaronais

13 gegužės, 2025

Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys

7 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.