Reikės:
1 puodelio džiovintų avinžirnių
½ puodelio stambiai supjaustytų svogūnų
1 puodelio petražolių
1 puodelio kalendros
1 nedidelės žalios arba Chalapos paprikos
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio druskos
½ šaukštelio kardamono
¼ šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukštų avinžirnių miltų
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Išmirkykite džiovintus avinžirnius. Perplaukite juos.
Į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, išskyrus avinžirnių miltus. Sumaltas mišinys turi būti panašus į rupų smėlį.
Perkelkite mišinį į dubenį. Tada suberkite avinžirnių miltus, išmaišykite, uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite jame nuo 30 minučių iki 1 valandos.
Suformuokite falafelius. Nuspręskite, ar norėsite apvalių rutuliukų, ar plokštesnių paplotėlių. Plokštesnės formos geriau tinka, jei ketinate kepti keptuvėje. Jei manote, kad mišinys per drėgnas, galite įdėti dar vieną šaukštą avinžirnių miltų. Jei jis per sausas ir trupa, galite įpilti šaukštelį ar du vandens arba citrinos sulčių.
Kepkite pasirinktu būdu, patiekite su mėgstamu padažu.
„Rimi“ receptas