Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Kokosinis šokoladinis pyragas
Receptai

Kokosinis šokoladinis pyragas

Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Jums reikės:

200 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus,
1 stiklinės vid. riebumo pieno,
2 šaukštų kavos be nuosėdų (tirpios),
1/2 stiklinės kakavos miltelių,
šaukštelio kepimo miltelių,
2 puodelių miltų (persijotų),
500 ml plakamosios grietinėlės,
dar maždaug 8 šaukštų cukraus,
1 stiklinės kokoso drožlių,
šlakelio natūralių citrinos sulčių,
šokoladinio likerio arba sirupo,
papildomai kokoso drožlių (apklijuoti kraštams).

Darbo eiga:

Šokoladą ištirpiname prikaistuvyje virš verdančio vandens.

Kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi, o baltymus išplakame iki standžių putų ir dedame į šalį. Į trynių ir cukraus masę pilame aliejų, kakavą, skystą šokoladą ir viską gerai išmaišome.

Pieną kaitiname su kavos milteliais, kol šie ištirpsta. Supilame kiek atvėsusį pieną į tešlą ir atsargiai išmaišome.

Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir beriame juos į tešlą, išmaišome. Galiausiai įmaišome kiaušinių baltymus. Tešlą pilame į riebalais pateptą kepimo formą su nuimama šonine dalimi (aš naudojau labai mažą, todėl nuotraukoje pyragas apvalus). Kepame apie valandą (tikriname, ar iškepė, į pyragą įsmeigdami šakutę ar krapštuką). Atvėsusį pyragą ilgu peiliu padalijame į dvi ar tris dalis.

Grietinėlę išplakame su cukrumi, citrinos sultimis, dedame kokoso drožles. Biskvitus aptepame šokoladiniu sirupu arba likeriu (galima ir espreso kava). Tepame grietinėlės kremą. Aplipiname pyragą kokoso drožlėmis. Galima jį apšlakstyti sirupu. Skanaus!

www.tastyart.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisPrezidentė pasveikino G. Titenį Europos plaukimo čempionate laimėjus tris medalius
Kitas straipsnis Ką svarbu žinoti kiekvienam grybautojui?

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.