5 porcijos
Reikės:
- 500 g uogų (braškių, vyšnių, šilauogių)
- 2 bananų
- 2 persikų
- 1 šaukšto cukraus
Trupiniams:
- 125 g tirpinto sviesto
- 125 g kokosų drožlių
- 100 g miltų
- 1 šaukšto cukraus
Gaminimo eiga:
Dubenėlyje sumaišykite uogas, smulkintus bananus, persikus ir cukrų.
Į kitą dubenį suberkite kokosų drožles, miltus, cukrų ir supilkite ištirpintą sviestą. Išmaišykite. Turi išeiti lipnūs trupiniai.
Į kepimo indą (26 cm skersmens) suberkite uogų ir vaisių mišinį. Ant viršaus tolygiai užberkite trupinius.
Dėkite į 180 °C orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol paviršius gražiai paruduos.
Ypač skanu valgyti šiltą.