Pradinis / Receptai / Konservuotų daržovių mišrainė

Konservuotų daržovių mišrainė

Reikės:
1 kg pomidorų
500 g kopūstų
100 g paprikų
100 g morkų
80 g svogūnų
150 ml vandens
120 ml aliejaus
50 g petražolių
50 g cukraus
2 šaukštų maistinio acto (9 proc.)
10 g druskos

Gaminimo eiga:

Pomidorus supjaustykite plonomis skiltelėmis, kitas daržoves – plonomis juostelėmis. Susmulkinkite petražoles. Viską sudėkite į didelį indą, suberkite cukrų, druską, supilkite actą, aliejų ir vandenį.

Salotas kruopščiai išmaišykite ir dėkite į švarius norimo dydžio stiklainius. Ant viršaus pilkite nuo salotų išsiskyrusį skystį. Stiklainius uždenkite, bet neužsukite.

Ant plataus puodo dugno dėkite virtuvinį rankšluostį, sustatykite stiklainius ir įpilkite į puodą tiek vandens, kad semtų stiklainius iki pusės. Kaitinkite, kol užvirs, tada kiek sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar apie 40 minučių.

Iškaitintus stiklainius su daržovėmis išimkite iš puodo, sandariai užsukite. Sustatykite dangteliais žemyn, šiltai užklokite ir palikite atvėsti. Vėliau laikykite vėsiai. 

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top