Ananasas – bromelijinių šeimos augalų gentis. Žinomiausia ir plačiai paplitusi kultūrinė rūšis – valgomasis ananasas. Tai egzotiškas vaisius, mėgstamas dažno lietuvio. O kuo jis naudingas?
Ananasus turėtų valgyti visi, kurie nori ne tik būti sveiki, bet ir sulieknėti. Ananasai taip pat ypač naudingi tiems, kurie bijo pasenti: jie neleidžia per anksti atsirasti pirmosioms veido raukšlelėms.
Ananasuose gausu vitaminų C, PP, B grupės vitaminų, taip pat mineralinių medžiagų (natrio, kalcio, geležies, fosforo, kalio), angliavandenių ir vandens.
Ananasas gerina virškinimą, prisideda prie riebalų skaidymo. Šviesios ananasų sultys yra įtraukiamos į pačias naudingiausias dietas ir yra vartojamos iškrovos dienomis.
Paros norma – 200 ml šviežiai spaustų ananasų sulčių. Šis kiekis normalizuoja inkstų, kepenų, kasos veiklą.