Pradinis / Receptai / Lazanija

Lazanija

Pixabay nuotr.

Reikės:

700 g šviežių ar konservuotų pomidorų
500 g maltos mėsos
po 400 g rikotos ir mocarelos
200 ml raudonojo vyno
100 ml grietinėlės
110 g parmezano
80 g tepamojo sūrio
20 g ką tik nuskinto baziliko
dėžutės (12 vnt.) lazanijos lakštų
6 česnako skiltelių
2 nedidelių morkų
1 svogūno
1 kiaušinio
1 saliero koto
kelių lauro lapų
1 šaukštelio čiobrelių
½ šaukštelio druskos
¾ šaukštelio juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Pagaminkite padažą – susmulkinkite morkas, svogūną, salierą ir 5 česnako skilteles. Tam puikiai tiks ir elektrinis trintuvas, svarbu tik nepadaryti košės. Tada ant vidutinės ugnies keptuvėje pakepinkite mėsą. Jai apskrudus, išimkite šaukštu ir atidėkite. Toje pačioje keptuvėje (su mėsos riebalais) apie 6–8 minutes pakepinkite prieš tai pagamintą daržovių mišinį, kol jis suminkštės. Supilkite vyną, jį maišydami nukrapštykite maisto likučius nuo keptuvės sienelių. Supilkite grietinėlę, sudėkite trintus pomidorus, po pusę šaukštelio druskos ir pipirų, šaukštelį čiobrelių ir lauro lapus. Užvirusį mišinį virkite dar apie 20 minučių, kol sutirštės. Tuomet įdėkite mėsą, leiskite skoniams maišytis dar 10 minučių, tada išimkite lauro lapus ir palikite nuošaliau.

Kol padažas vės, pagaminkite sūrio mišinį: sumaišykite rikotą, tepamąjį sūrį, 80 g parmezano, kiaušinį, česnako skiltelę, šaukštelį druskos, ketvirtadalį šaukštelio juodųjų pipirų ir 20 g ką tik nuskintų ir susmulkintų baziliko lapelių. Tam puikiai tiks elektrinis trintuvas.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Maždaug po A4 lapo dydžio kepimo formą paskleiskite padažą, ant šio „pagrindo“ uždėkite tris lazanijų lakštus. Ant jų – sūrio mišinį ir dalį parmezano. Kiekius paskirstykite taip, kad šiuos veiksmus būtų galima pakartoti dar dukart, o sūrio mišinio dar šiek tiek liktų. Galiausiai ant šio „sumuštinio“ sudėkite likusius tris lazanijų lakštus, sūrio mišinio likutį, mocarelą ir parmezaną. Uždėkite foliją (jos vieną šoną prieš tai ištepkite aliejumi, kad nepriliptų sūris). Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Tada atsargiai nuimkite foliją ir kepkite be jos apie 20 minučių, kad apskrustų.

Nepamirškite leisti lazanijai šiek tiek atvėsti ir galutinai susimaišyti skoniams. Tada papuoškite šviežių bazilikų lapeliais, pjaukite ir skanaukite.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top