8 keksiukams:
1 stiklinės miltų
1 stiklinės maltų lazdynų riešutų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g sviesto (lydyto)
½ stiklinės cukraus
¾ stiklinės rūgpienio
1 kiaušinio (suplakto)
Įdarui:
3 obuolių (nuluptų, smulkiai supjaustytų)
½ stiklinės vandens
¼ stiklinės cukraus
½ a. š. cinamono
⅛ a. š. maltų gvazdikėlių
¼ stiklinės razinų
Gaminimo eiga:
Įdarui skirtus produktus sudėti į nedidelį puodą ir užvirti, tada sumažinti ugnį ir uždengus pavirti apie 10 minučių.
Orkaitę įkaitinti iki 190 °C. Iškloti keksiukų formą popierinėmis formelėmis.
Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, įmaišyti cukrų ir maltus lazdynų riešutus. Suplakti kartu sviestą, rūgpienį ir kiaušinį. Supilti skystus produktus į miltų mišinį ir išmaišyti. Keksiukų formeles pripildyti iki trečdalio, įdėti po 1–2 šaukštą obuolių įdaro. Ant viršaus uždėti kelis šaukštus tešlos, kad būtų užpildyta ⅔ keksiukų formelės.
Kepti apie 30–35 minutes. Išėmus iš orkaitės 10 minučių palikti formoje, pabaigti vėsinti ant grotelių. Prieš patiekiant pabarstyti milteliniu cukrumi.